Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: zondag 27 april 2025 11:00 Exporteren evenement

Sloterdijk

Zondag 27 april 

Streepexcursie in kilometerhok 115-489: Bedrijventerrein Sloterdijk, onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 11:00 uur op de kruising van de Sierenborch en Roesiel (https://maps.app.goo.gl/JLryHUhVevcskZkZ8)

Deze excursie is van FLORON district Groot Amsterdam en van Plantenwerkgroep KNNV Amsterdam 

Van de roemrijke vegetatie van het opgespoten Westelijk Havengebied zijn er alleen snippers over. Na ruim 70 jaar is het opgespoten zand bijkans volgebouwd. In het hok liggen vrij veel van de toch best grote snippers en we gaan kijken hoe de vegetatie na zo’n lange ontwikkeling er bij ligt.

Het is verder een divers hok. Veel grote industriële dozen maar ook wegen met brede en redelijk schrale bermen. Voorts lopen er verschillende spoorlijnen en zijn er verschillende sierwateren. Door de schaal van de bebouwing zijn er ook overhoekjes die verrassende vondsten kunnen opleveren.

Ook een deel van de Brettenzone ligt in het hok: een spontaan ontstane natuurgebied met veel moerasbos. 

In 2017 is dit hok voor het laatst geïnventariseerd en zijn er ruim 300 soorten gevonden.

Deze streepexcursie levert een bijdrage aan de internationale City Nature Challenge die plaatsvindt van 25 april tot 28 april. Wereldwijd doen meer dan 400 steden mee aan deze biodiversiteitswedstrijd. Voor Amsterdam is de initiatiefnemer afdeling Ecologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Contact en aanmelding: Peter Wetzels via floronamsterdam@gmail.com 
Tijdens de excursie: 06-44558870

Volgend artikel Woudenberg: Zuiderbroek

 

 

 

 



Privacybeleid© 2025 FLORON
Naar boven