Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er het jaarlijkse Flora Festival.

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-Basiscursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum evenement: vrijdag 23 mei 2025 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Klimmen


Excursie akkerflora in Limburg

Excursie Akkerflora

De afgelopen jaren heeft bureau Natuurbalans samen met Het Levend Archief, Bosgroep en Louisbolk instituut met subsidies van de provincie Limburg en Elisabeth Strouvenfonds een akkerproject uitgevoerd in Limburg. Het doel hiervan was een belangrijk deel van de ernstig bedreigde akkerflora, het Limburgse genetische kapitaal, in te brengen op nieuwe groeiplaatsen en het beheer op orde te brengen van die akkers.

Inmiddels was de situatie voor het project zodanig, dat ca 15 soorten nog maar op één locatie voorkwamen in Limburg. In totaal zijn er door dit project van 29 bedreigde akkersoorten bijna 300 nieuwe groeiplaatsen ontstaan, verdeeld over ca 37 akkers die verspreid liggen over geheel Limburg.

We willen middels deze excursie, enkele van deze nieuwe akkers en een bronlocatie laten zien en ons project toelichten.

Goed ontwikkelde akkers zijn, naast een groeiplaats van bedreigde flora, ook een belangrijk onderdeel van ons cultuurlandschap en een belangrijke basis voor onze sterk bedreigde fauna die hierbij hoort. We willen middels deze excursie laten zien hoe belangrijk en fraai deze akkers zijn en de bedreigde soorten als soort ambassadeurs fungeren van een goed ontwikkeld cultuurlandschap.

De excursie zal gehouden worden in de omgeving van Klimmen.

Praktisch
Organisatie: Plantenstudiegroep Natuurhistorisch Genootschap Limburg
Vertrek: Wordt na aanmelden bekend gemaakt
Excursieleiding: Peter Verbeek
Contact: Johan den Boer
Tijd: Vrijdag 23 mei 2025, van 10:30 tot ongeveer 16:00 uur
Toegang: Openbaar
Opgave: Opgeven verplicht! (verbeek -at- natuurbalans.nl)

Vorig artikel Biesboschdag 1 (nog plek voor ervaren floristen - wachtlijst voor anderen)
Volgend artikel Beginnersexcursie Maximapark Utrecht

 

 

 

 



Privacybeleid© 2025 FLORON
Naar boven